pentek category - 3

pentek category - 3

Már négy alkalommal adtunk tájékoztatást arról, hogy egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat a segítségünket kérte abban, hogy osszunk szét 50 darab jó állapotban lévő, garanciális laptopot olyan szervezetek között, melyek társadalmilag hasznos munkát végeznek, de informatikailag nehezebb helyzetben vannak. Mi a HappyHelp Kft-nél arra törekszünk, hogy minél több megváltozott munkaképességű személynek munkát biztosítsunk. Fő profilunk az online akadálymentesítés, de elhivatott küldetésünk a társadalmilag hátrányos helyzetben lévő emberek támogatása is. Ezért örömmel fogadtuk a felkérést.

Támogatottunk a Motiváció Oktatási Egyesület is, mely két tanodát tart fent Szegeden és Balástyán. A tanodákba 30-30 hátrányos helyzetű gyermek jár. Fejes József Balázs az Egyesület elnöke elmondta, hogy fő feladatuk a matematikai készségek fejlesztése és a szövegértés gyakorlása, de gyakran keresnek további információkat az interneten egy-egy tananyaghoz.

A Motiváció Oktatási Egyesület számára különösen fontosak a laptopok. Az Egyesület elnöke arról is tájékoztatott minket, hogy korábbi felszerelésük már nagyon nehezen tudta kiszolgálni az igényeiket. Az új eszközök pedig maximálisan kielégítik az informatikai szükségleteiket, mert átlagosan 5-9 gyermek vesz részt egy foglalkozáson és így mindenkinek jut egy laptop. Amellett, hogy hatékonyabban tudnak tanulni a hátrányos helyzetben lévő gyerekek, még motiváltabbá is teszi őket az, hogy mindannyian saját számítógépet használhatnak a munkához. Természetesen nem csak munkára használják a laptopokat, hanem a szabadidős foglalkozások során is fogyaszthatnak a korosztályuknak megfelelő tartalmakat az interneten.

Köszönjük a szegedi székhelyű multinacionális vállalatnak, hogy segíthettük a Motiváció Oktatási Egyesület dolgozóit abban, hogy nagyobb hatékonysággal zárkóztathassák fel a hátrányos helyzetű gyermekeket.