fel7category - 3

fel7category - 3

Tanulmányaink részét képezi a szakmai gyakorlat, mely során hasznosíthatjuk azt a tudást, amit a hosszú évek alatt megszereztünk az iskolapadban. Bármit és bármilyen szinten is tanuljunk a gyakorlat ugyanolyan fontos szerepet játszik számunkra. Választható gyakorlati helyként szeretnénk mindent megtenni, hogy felkeltsük a hallgatók figyelmét. Korábban adtunk tájékoztatást arról, hogy szakmai szempontból mit tudunk nyújtani. Láthatták, hogy miben hasonlítunk másokhoz, de ami még fontosabb, megmutattuk az egyedi oldalunkat is. Most pedig elérkezett a pillanat, hogy jelenlegi gyakornokaink számoljanak be arról, hogy milyen a munka a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft-nél. Kérdezzük is meg őket!

Szilvási Ábel gyakornok:

Hogyan találtál rá a HappyHelp-re?

Amikor először találkoztam dr. Heipl Tiborral, a cég vezetőjével, akkor hallottam először erről a cégről. Valamint egy névjegykártyát is kaptam tőle.

Mi segített abban, hogy meghozd a döntést?

Érdekesnek és céltudatosnak találtam a cég irányvonalát, és ez segített abban, hogy mellettük döntsek.

Van olyan szakmai tényező, amit a HappyHelp-nél megkapsz, de máshol nem biztos, hogy tudnának ilyet nyújtani?

Az akadálymentes gondolkodást és az ehhez kapcsolódó programozást csak itt tudom megtanulni.

Találkoztál olyan tevékenységgel, ami kiemelhet téged a nyílt munkaerőpiacon?

Igen az akadálymentesítés megismerése és elsajátítása, valamint az is sokat jelent számomra, hogy már fiatalon elkezdhettem foglalkozni a szoftverfejlesztéssel is.

Emberileg hogyan hat rád a cégnél eltöltött munka?

A HappyHelp munkatársai megváltozott munkaképességű személyek és én nagyon sokat tanulok tőlük az életükről. Pozitívan és céltudatosan állnak hozzá a dolgokhoz. Sok ember lenézi a sérült embereket, de én itt megtanultam, hogy némi segítséggel ők is ugyanolyanok, mint mindenki más.

Nagy Dávid