fel7category - 1

fel7category - 1

Sorozatunk negyedik felvonásához érkeztünk. Továbbra is arról szeretnénk beszámolni, hogy miként hajtottuk végre egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat kérését. A cég azzal bízott meg minket, hogy segítsünk nekik 50 darab jó állapotú, garanciával rendelkező laptopot eljuttatni különböző civil szervezeteknek, vagy alapítványoknak. Kérésükben az is szerepel, hogy társadalmilag hasznos munkát végezzenek és fontos kritérium volt az is, hogy informatikailag nehezebb helyzetben lévő egyesületeknek szerettek volna segíteni. A HappyHelp Kft egy olyan cég, mely kiemelt figyelmet fordít a társadalmi korlátok elleni küzdelemre, ezért ideális partnerek voltunk a feladat megvalósításában. Az „Elmulasztott 1000 Év” Csongrád Megyei Független Cigány Érdekvédelmi Szervezet Közhasznú Egyesület részére is juttattunk el laptopokat. Az egyesület két tanodát működtet, ahová szegregátumokból érkeznek hátrányos helyzetű roma tanulók. Hetente átlagosan 15-20 gyermek és 3-7 szülő látogatja a foglalkozásokat.

Az egyesület elnöke Nagy Mihály köszönőlevélben megerősítette, hogy az adomány által sokkal hatékonyabb lett az általuk végzett oktató tevékenység. Az elnök elmondta, hogy korábban a két tanodában összesen csak 1 számítógép állt rendelkezésükre. Ez az eszköz már nem működött megfelelően, de szűk anyagi keretük miatt nem volt lehetőségük arra, hogy lecseréljék.

A visszajelzés alapján kifejezetten nagy hasznát veszik az adománynak. Most már mindkét tanodában van elég, kiváló állapotú számítógép ahhoz, hogy megfelelő számítógépes ismereteket szerezzenek a gyerekek. Mivel szorosan hozzátartozik az életünkhöz a számítástechnika így ,ha nem is nagymértékben, de mégis hozzájárultunk ahhoz, hogy ezek a gyerekek felzárkózzanak a társaikhoz. Ezáltal bekerültek az informatika vérkeringésébe és elsajátíthatják azt az alap tudást, amire a jövőben szükségük lehet.

Köszönjük a szegedi székhelyű multinacionális vállalatnak, hogy közösen hozzájárulhattunk a tanodába járó roma gyermekek felzárkóztatásához.