21 napos Ima és Böjt - 6. rész

JÁBÉC IMÁJA

1Krónikák 4:10 Jabéc Izráel Istenét hívta segítségül, benne bízott, és ezt kérte tőle: Istenem, áldj meg engem! Adj nekem nagyobb területet, ahol élhetünk! Kezed legyen velem állandóan! Kérlek, védj meg minden bajtól és gonosztól, hogy ne érjen fájdalom! Isten megadta neki, amit kért.

Jábéc imája segítségünkre lehet a mindennapi imádkozásban.

1 – ÁLDÁS

Jábéc azzal kezdi az imáját, hogy elkéri Isten áldását. Szükségünk van Isten áldására, hogy eredményesebbek legyünk, és több változást hozzunk Isten királyságáért. Több gondoskodásra, több szellemi ajándékra, több bölcsességre van szükségünk, hogy megáldhassunk másokat azzal, amit Isten már nekünk adott. Jakab 4:2-3 azt mondja: 2 Nagyon kívántok megszerezni bizonyos dolgokat, de nem kapjátok meg. Ezért gyilkoltok, irigykedtek, és mégsem tudjátok megszerezni, amit annyira akartok. Veszekedtek és harcoltok, mégsem kapjátok meg, mert nem kéritek. 3 Vagy, ha kéritek is, akkor sem kapjátok meg, mert nem a helyes indítékkal kéritek, hiszen önző módon a saját kívánságaitokat akarjátok kiszolgálni vele.

Isten meg akar áldani minket, de gyakran arra vár, hogy a megfelelő szívvel kérjük azt. Hatalmas Istenünk van, és legyünk bátrak a kéréseinkkel, mikor az Ő áldásairól van szó. Ahogy Jakab is kihangsúlyozza, Isten látja a szívünket, és amikor azzal a motivációval kérünk, hogy nemcsak magunk áldására, hanem mások megsegítésére is kérjük, az felkelti a figyelmét. God sees our heart, and when we ask for blessing with the motivation not only to help ourselves but to help others, this gets His attention.

„Istenem, áldj meg engem!” (1Krón 4:10)

Kérd Istent az áldásáért. Ismerd fel a gondoskodására való szükségedet, és őrizd a szíved, hogy ne úgy kérj, hogy azzal másokat is meg tudj áldani.

IMA:

„Atyám, imádkozom, hogy áld meg többel, mint amire szükségem van, hogy megáldhassak másokat. Imádkozom több gondoskodásért, hogy bőkezűbben adhassak másoknak és segíthessek nekik a hétköznapokban, a Te nevedben. Imádkozom, hogy a szellemi ajándékaimat felismerjem, megismerjem, kamatoztassam, hogy erősíthessem a Gyülekezetet, és hatékonyabb lehessek a Te Királyságod számára. Imádkozom a bőséges bölcsességért és felismerésért, hogy másokat feléd tudjak irányítani, és olyan döntéseket tudjak hozni, melyek tisztelnek Téged. Segíts, hogy úgy tartsam szem előtt a Te bőkezű áldásaidat, hogy soha ne váljak önmagamat szolgálóvá, hanem arra tudjak fókuszálni, hogyan használjam mindazt, amit kaptam Tőled arra, hogy másokat megáldjak. Ámen.”

2 – BEFOLYÁS

Ezután Jábéc több befolyást kért. Ahogy növekszik Isten áldása az életünkben, úgy kérjük Őt arra, hogy több lehetőséget kapjunk és tapasztaljunk a körülöttünk lévő világ befolyására. Isten hatalmas arra, hogy megáldjon, és arra is van hatalma, hogy a lehetőségek ajtóit nyissa meg számunkra, hogy változást hozzunk a környezetünkben. Olyan ajtókon akarunk belépni, amiket csak Ő képes megnyitni és válaszol is, mikor ezt kérjük Tőle.

1Krón 4:10 „Adj nekem nagyobb területet...”

Imádkozz több befolyásért. Tudva, hogy Isten utat tud készíteni bárhová. Bízz Benne, hogy ajtót fog nyitni rá és vezetni fog azon, érted, és az Ő dicsőségéért.

IMA:

„Istenem, tégy engem hasznossá abban a körben, ahol vagyok, élek, létezek. Nyiss új ajtókat, hogy még nagyobb hatással lehessek másokra, hogy még több embert érjek el (nevezz meg pár olyan területet, ahol több befolyást szeretnél). Segíts, hogy jobb sáfára legyek a Tőled kapott felelősségemnek. Imádkozom nagyobb területért, hogy hatással lehessek rá, a Te dicsőségedre!”

3 – JELENLÉT

Ahhoz, hogy hosszantartó befolyásunk legyen, Isten jelenlétére van szükségünk az életünkben. A bennünk működő ereje által, többet tud megtenni, mint amit kérünk, vagyel tudunk képzelni (Efézus 3:20). Ahogy kértük az áldást, és befolyást, kérnünk kell a jelenlétét is, ahogy Jábéc tette, hogy ne a saját erőnkből működjünk, hanem a Mindenható Isten jelenlétén és kezén keresztül.

1Krón 4:10 „Kezed legyen velem állandóan!”

Alázatban, ismerd el, hogy szükséged van Isten jelenlétére. Függj Tőle, és kér belőle többet.

IMA:

„Uram, tudom, hogy nélküled semmi vagyok. Magamtól képtelen vagyok, hogy azt tegyem, amire elhívtál. Kétségbeesetten szükségem van a jelenlétedre. Teljesen Tőled függök. Elismerem, hogy ugyanaz a Szellem, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennem él. A Szellemed ereje által imádkozom, hogy segíts azokon a területeken, azokban a lehetőségekben, amiket rám bíztál. Köszönöm, hogy velem vagy. Nem akarom nélküled élni ezt a napot.”

4 – VÉDELEM

Végül, Jábéc arra kéri az Urat, hogy védje meg. Ha hatással vagyunk a körülöttünk lévő világra, akkor számíthatunk arra is, hogy az ellenség megpróbál minket megállítani. Imádkozz, hogy megvédjen, segítsen, mikor az ellenség támad. Jézus már győzött az ellenség felett, úgyhogy nem kell félnünk a vereségtől. Isten megígérte, hogy velünk lesz, megvéd minket, és mivel velünk van, nincs mitől félnünk.

1Krón 4:10 „Kérlek, védj meg minden bajtól és gonosztól, hogy ne érjen fájdalom!”

Bízz Istenben, hogy meg fog védeni. Mond el neki a különböző területeket, ahol úgy érzed, hogy szükséged van védelemre, és kérd, hogy takarja be azokat a területeket is, amiket nem látsz.

IMA:

„Istenem, ahogy élek a tőled kapott célban, imádkozom, hogy állítsd meg az ellenség minden támadását ellenem. Kérlek, védd meg a testem, az elmém, az érzelmeim. Ne engedd, hogy az ellenség megvesse a lábát az életemben. Imádkozom azért is, hogy védd meg a családom és a közösségem is. Tudom, hogy Az, Aki bennem van, nagyobb, mint az, aki e világban van, szóval nincs mitől félnem. Köszönöm, hogy vigyázol rám. Szeretlek, és bízom Benned.”