21 napos Ima és Böjt - 4. rész

A böjt célja

A böjt célja, hogy közelebb húzódj Istenhez. A biblikus böjt célja mindig az, hogy félre állítsuk a zavaró tényezőket a szellemi célok érdekében; megnyomódik egy RESET gomb a lelkünkben és megújít minket belülről kifelé. Lehetővé teszi, hogy ünnepeljük Isten jóságát, irgalmát, és felkészíti a szívünket mindazokra a jó dolgokra, amiket Isten az utunkba akar majd hozni az életünk során. Emlékezz, a személyes böjtöd kihívást kell jelentsen számodra, ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy ismerd a tested, a választási lehetőségeid, és leginkább keresd Istent imában és kövesd azt, amire a Szent Szellem vezetni akar Téged.

Böjt fajták

TELJES BÖJT

Ebben a böjtben csak folyadékot fogyasztasz, vizet és könnyebb gyümölcsleveket.

SZELEKTÍV BÖJT

Ez a fajta böjt kizár bizonyos részeket az étkezésedből. Dániel próféta böjtje is szelektív volt. Kiszedte az étkezéséből a húst, édességeket, és kenyeret, és csak vizet, gyümölcslevet, gyümölcsöt és zöldséget evett.

RÉSZLEGES BÖJT

Ezt hívják „zsidó böjtnek”, mikor nem eszel semmilyen ételt délelőtt és délután, vagy időzónásan reggel 6-tól délután 3-ig, vagy napkeltétől napnyugtáig.

LELKI BÖJT

Ez egy kiváló választás, ha még nincs túl nagy tapasztalatod az étkezési böjtökben, vagy egészségügyi problémáid vannak, amik miatt nem iktathatsz ki étkezést, vagy újra fókuszálást akarsz egy bizonyos területén az életednek, mert kibillentél az egyensúlyodból. Például, nem használod a közösségi médiát a böjt idején és csak óvatosan hozod vissza az életedbe a böjt után, hogy egészséges szinten legyen a kapcsolódásod hozzá. (Más példák: TV nézés, sorozatok, filmek, játékok, rossz szokások).